LLN Press er flyvende (3/10)

Vi har fredag udsendt nedenstående pressemeddelelse til områdets medier, da LLN Press som den første i Vejen kommune har fået dispensation fra Trafik- og Byggestyrelsen, så det er muligt og lovligt at optage fotos - og videos - fra luften i byerne.

 

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

Luftfotos fra jordhøjde

 

GODKENDT: Vejen-firmaet LLN Press har fået dispensation fra Trafik- og Byggestyrelsen til at flyve med drone i byområder

 

VEJEN KOMMUNE: Brugen af droner er blevet populær, men lovgivningen sætter masser af begrænsninger for, hvor det er tilladt at sætte dronen i luften. Det er f.eks. ikke tilladt at flyve i bymæssig bebyggelse ifølge lovgivningens BL 9-4, hvis ikke dronepiloten er specielt godkendt til at flyve der.

Denne godkendelse er netop givet til den første i Vejen kommune. Det er LLN Press i Vejen, der som den første er blevet »godkendt droneoperatør« og dermed har fået godkendelsen og dispensationen fra Trafik- og Byggestyrelsen og er kommet på styrelsens liste.

- Det er dejligt, at dispensationen nu er i hus. Den har også været undervejs i en del måneder, men nu er jeg klar til at komme i luften og tage luftfotos, lyder det fra indehaveren af LLN Press, Leif Christensen.

 

Private og virksomheder

Gennem snart 20 år har han drevet eget firma med journalistisk arbejde og fotos, og fremover bliver det ikke kun med fotos i jordhøjde. Dronen gør det muligt at få kameraet i luften og se verden fra en anden synsvinkel.

- Muligheden for at sende dronen i luften giver mulighed for at tage fotos af f.eks. virksomheder, der ønsker luftfotos i markedsføringen eller private, der ønsker et foto af huset, fortæller Leif Christensen, der på væggen på sit kontor har et »uddannelsesbevis som dronepilot« hængende og fortæller, at dispensationen ikke kommer af sig selv.

- Det har krævet et kursus og derefter udarbejdelse af en såkaldt driftshåndbog på mere end 100 A4-sider og som nu er godkendt af Trafik- og Byggestyrelsen, fortsætter den nye dronepilot.

 

Privatlivets fred

Allerede inden dispensationen var i hus, var de første ordrer på plads, og Leif Christensen, der samtidig er uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole, ser frem til at få mere luft under vingerne som et supplement til de mere traditionelle fotos.

- Dispensationen fra styrelsen giver dog ikke ubegrænsede muligheder for at sætte dronen op og fotografere. Privatlivets fred gælder stadig. Hvis en villaejer f.eks. ønsker et foto af sit hus og sin have måske i forbindelse med salg eller bare til at have hængende på væggen, vil jeg forinden orientere naboerne om, at dronen kommer i luften, for det vil være næsten umuligt ikke at få nogle hjørner fra naboen med, påpeger Leif Christensen.

Droner benyttes også af flere brandvæsener rundt i landet i forbindelse med specielle opgaver, og LLN Press har også en aftale med beredskabet i Vejen Kommune om at kunne bruges i den forbindelse.

I alle tilfælde kan regn og blæst dog sætte en stopper for al flyvning.

 

 

(billedtekster)

Leif Christensen og LLN Press har fået Trafik- og Byggestyrelsens grønne stempel i form af en dispensation, så han også må flyve i byerne og optage luftfotos og video.

 

Med godkendelsen som droneoperatør kan LLN Press nu også sikre fotos fra luften. Her har han dronen i luften ved Vejen Idrætscenter og sig selv i fokus på jorden.

 

Der er mange restriktioner for flyvning med droner, men med dispensationen fra Trafik- og Byggestyrelsen kan LLN Press nu sende dronen i luften i bl.a. bymæssig bebyggelse.

 

Med dronens kamera er det muligt at fotografere fra lufthøjde. Her er det Danhostel Sport ved Vejen Idrætscenter, der er fotograferet fra luften.

 


LLN Press | v/Leif Christensen | Postboks 53 | 6600 Vejen | Mobil 40 53 96 19 | leif@lln-press.dk